Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Afzondering bij begrafenis van dochter


10 december 2008

Vraag nummer: 5968  (oude nummer: 11934)

Is er een raad van toezicht over begrafenisondernemers?
Onze dochter werd x.xx.08 op Zorgvlied begraven (Matrice, Schiedam). Wij werden zo vlak voor het begin van de dienst buiten de aula gehouden waar de familie van de partner zich met de kist van de overledene ophield. Argument van Zorgvlied: familieonenigheid, hoewel wij nooit voor het overlijden van mijn dochter met de familie contact hadden gehad. Zij wilden besloten begrafenis, wij niet.

Antwoord:

Geachte heer,

Allereerst gecondoleerd met het verlies van uw dochter.
Dit is een uitermate pijnlijke en moeilijke ervaring.

De opdrachtgever van een uitvaart is evenwel bevoegd om rouwplechtigheden in besloten kring te doen plaatsvinden. Zie vergelijkbare vragen en problemen in de sub-rubriek 'Overige onderwerpen' > 'Uitvaartplechtigheid'.
Een uitvaartonderneming heeft een dergelijke opdracht maar uit te voeren; de beheerder van een begraafplaats of crematorium idem.

Er is geen Raad van toezicht of iets dergelijks van begrafenisondernemers.
Maar men kan in het geval van onopgeloste klachten wel een beroep doen op de Ombudsman Uitvaartwezen (www.uitvaart.nl/Ombudsman), mits de betrokken uitvaartonderneming aangesloten is bij een brancheorganisatie die is aangesloten bij het klachteninstituut voor de Ombudsman Uitvaartwezen. Men dient dan echter wel eerst zelf een klacht te hebben ingediend bij de betrokken onderneming of begraafplaats/crematorium. Pas als die klacht naar uw mening niet behoorlijk is afgehandeld, kan men bij de Ombudsman terecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >