Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Adressen uitvaartbegeleiders


13 september 2002

Vraag nummer: 1082  (oude nummer: 1417)

Fri, 13 Sep 2002 22:08

Gezien mijn ervaringen met de standaard uitvaardbegeleiders zou ik graag met iemand in contact komen die zaken op een andere manier aanpakt. Ik zag laatste op t.v. een programma waarin 2 vrouwen aan het woord kwamen over hun uitvaartbegeleiding. Kunt u mij dergelijke namen en/of adressen geven van mensen in de buurt van Arnhem. Hartelijke dank.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik heb de TV-uitzending die u bedoelt niet gezien, dus weet niet welke mensen of bedrijven u bedoelt.
Ook is het wat moeilijk in te schatten wat u bedoelt als u zegt dat u uitvaartbegeleiders zoekt die 'zaken op een andere manier aanpakken'.

In het algemeen is het zo dat (bijna) elke uitvaartonderneming zijn best zal doen om zaken zoveel mogelijk conform uw wensen in te richten. Vaak kunnen wat kleinere ondernemingen iets meer persoonlijke aandacht geven. Maar ik weet dat ook 'de grote jongens' zoals DELA, Monuta, Yarden, CUVO, de Coöperatie PC, noem maar op, ook best bereid zijn om te proberen om aan iemands wensen invulling te geven. Het hangt veel af van de mensen die het uitvoeren. Soms zit er een iets hoger kostenplaatje aan vast, gewoon omdat tijd geld (uurloon) kost, maar dat speelt eigenlijk bij iedereen.

Een en ander ligt moeilijk op het moment dat er concreet iets moet gebeuren omdat er een sterfgeval is en actie nodig is. Maar ook dan is het zaak om uw wensen op tafel te leggen en te zeggen wat u wilt en wat u niet wilt en te kijken hoe de uitvaartbegeleider daar op reageert. En als u op zo'n moment het gevoel hebt dat iemand dat niet begrijpt of daar niet goed op reageert, moet u ook niet aarzelen om dat te zeggen en er de consequentie aan te verbinden dat u op dat moment zegt dat u liever een ander hebt.
Ik herinner me een geval van iemand die specifieke wensen en ideeën had en die een uitvaartondernemer belde en zei dat hij wilde dat die uitvaartondernemer eerst eens vrijblijvend kwam praten. Die uitvaartondernemer lachte hem aan de telefoon bijna uit en zei dat dat niet kon, vrijblijvend praten. Nou, dan weet u dat u die ondernemer in ieder geval niet moet hebben.

Als er geen acuut overlijden speelt, kunt u op de site van uitvaart.nl eens zoeken naar ondernemers in uw regio die een aantal dingen zeggen die u aanspreken en daar een vrijblijvend gesprek mee hebben.

mr W.G.H.M. van der Putten

14 september 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >