Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Leeftijdsgrens voor vervoer en verzorging?

18 maart 2004

Vraag nummer: 2989 (oude nummer: 4133)

Is er ook een minimum leeftijd voor het uitoefenen van het vervoer en verzorging van overledenen?

Antwoord:

Geachte heer,

Er is geen minimum leeftijd voor het vervoer en het verzorgen van overledenen.
Ik merk echter op dat er geen wettelijke eis is voor speciaal vervoer en ook geen eis voor verzorging. Het zou heel dom zijn om een overledene niet te verzorgen en ongewassen te vervoeren, bijvoorbeeld. Maar verboden is het niet. Men kan een overledene ook in een gewone auto of achter op de fiets vervoeren, in plaats van in een rouwauto. Maar erg verstandig en hygiƫnisch is dat niet.
Kinderen en vooral heel kleine kinderen kan men natuurlijk feitelijk wel makkelijk (in een kistje, mandje of wikkels) in een gewone auto vervoeren.

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen

Zoals over de verzorging van een overledene:


Of zoals over de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder