Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten verzorgen van overledenen door verzekering gedekt?

15 februari 2005

Vraag nummer: 3683 (oude nummer: 5617)

Ik ben bezig met het maken van een protocol over het overlijden van een kind. Als ouders ervoor kiezen om het overleden kind te laten verzorgen door het mortuarium worden deze kosten dan gedekt door de uitvaart verzekering?
Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat hangt van het soort verzekering af. En het kan ook bij dezelfde soort verzekering per verzekeraar verschillen. En het hangt van de vraag hoe kort of lang na het overlijden dit gebeurt en of het gaat om zogenaamde noodzakelijk of zogenaam wenselijk verzorging.

U mag (dus) nooit opschrijven dat een verzekering de kosten vergoedt; vaal zal dat wel het geval zijn, maar lang niet altijd!
Dus: u kunt de ouders alleen adviseren om altijd eerst onmiddellijk met hun verzekeringsmaatschappij contact op te nemen over het overlijden.
Een zogenaamde sommenverzekering keert overigens alleen een bedrag uit en vergoedt nooit direct bepaalde diensten.

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen

Zoals over de verzorging van een overledene:


Of zoals over de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder