Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Fingerprints van overledene

14 september 2012

Vraag nummer: 29005

Geachte heer,

Deze week kreeg ik van een bezoeker de volgende vraag. Zijn zwager is enkele maanden geleden overleden en was niet meer toonbaar. de uitvaartonderneming die de uitvaart verzorgde heeft fingerprints genomen van de overledene, de echtgenote heeft nu aangegeven deze graag te willen hebben. De uitvaartverzorger geeft aan deze alleen tegen betaling te willen geven. Kan/mag dit??

Met vriendelijke groet,

Ronald de Kanter

Antwoord:

Geachte heer,

Daar kan ik u geen pasklaar antwoord op geven. Wat zou misschien niet mogen? Het nemen van fingerprints (wat wordt daar precies onder verstaan?) of het vragen van geld voor afgifte ervan?
Ik zou willen weten wat de bedoeling van die fingerprints was, waarom de uitvaartverzorger ze gemaakt heeft en welke betaling men vraagt en waarom, alvorens er een oordeel over te vellen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder