Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Waarde in oude polis Dela?


19 augustus 2014

Vraag nummer: 39432

Geachte heer,van der Putten

Ben na 28 jaar uit elkaar en in de papieren gaan spitten. Daar kom ik een oude polis tegen van dela. Wij hebben die toen afgesloten voor drie personen men ex en dochter en ik. In de loop der jaren hebben we een huis gekocht dus verder niet naar gekeken. Mijn vraag is ,is die polis nog iets waard?.

b.v.d. Twan.

Antwoord:

Geachte heer,

Mij lijkt dat u die vraag aan DELA kunt stellen. Ik weet het niet.

In het algemeen kan ik het volgende opmerken. Er zijn grosso modo 2 soorten verzekeringen.
De ene is een verzekering die een uitvaart dekt zolang je premie betaalt. Ik vergelijk die altijd met een brandverzekering: zolang de verzekering loopt en je braaf je premie betaalt, word je geholpen als er iets gebeurt. Maar eindigt de verzekering en de betaling, dan eindigt de dekking. Dat geldt voor (natura)uitvaartverzekeringen net zo goed als voor ziektekostenverzekeringen, autoverzekeringen, etc. etc. In die verzekering bouw je geen kapitaal op. Je krijgt in principe ook geen geld, alleen diensten of een vergoeding van diensten.
De andere soort verzekering is een kapitaalverzekering. Je hebt een dekking als er iets gebeurt en dan krijg je een afgesproken bedrag. Soms blijft er ook nog een bedrag staan als de premiebetaling stopt. Soms ook niet.

Ik ben niet helderziend en kan achter mijn beeldscherm uw polis niet lezen. U zelf wel. Als er in uw polis staat dat dit een naturaverzekering is, dan is er waarschijnlijk geen waarde in de polis.

Het eenvoudigste is het natuurlijk zelf met DELA contact op te nemen. U kunt bellen en dan moet u alle gegevens van de polis bij de hand hebben. U kunt ook schrijven of mailen en dan een kopie van de polis meesturen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >