Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vrouw is 75 jaar


19 juni 2015

Vraag nummer: 42678

Ikzelf ben 74 en mijn vrouw 75 jaar. Hebben geen begrafenisverzekwering en wilden ons verzekeren voor ongeveer 3000 euro. Bijde gezond en dochter wil de premie betalen, heeft een manager functie bij grote onderneming.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik verwijs u naar de site www.uitvaartverzekering.com. Daar kun u informatie krijgen en offertes bij diverse bedrijven vragen.

Echter, op uw leeftijd kunt u waarschijnlijk geen premie-betalende verzekering meer nemen, maar alleen een koopsom storten. De storting is dan bijna even hoog als de uitkering. Dat heeft naar mijn mening geen zin.

Een verzekering kost ook geld. Een verzekeraar moet geld verdienen om personeel te betalen, reclame te maken etc. Per saldo betaalt de klant natuurlijk die kosten.

Bovendien is het zo dat men bij veel uitvaartverzekeraars verplicht is om de uitvaart ook door die verzekeraar uit te laten voeren, tenzij men een fikse korting op de uitkering accepteert. Daar zou ik allemaal niet aan beginnen, als ik u was.
Als u gewoon de rekening zelf kunt betalen, kunt u de ondernemer kiezen die u wilt en alle diensten precies zo afnemen zoals u het wilt.

Mijn advies aan u zou zijn om gewoon te gaan sparen. Dan bent u mijns inziens beter af dan met een verzekering.

U kunt informeren naar de premie die u misschien bij een verzekeraar zou moeten betalen en dat geld niet in de verzekering stoppen, maar gewoon op een spaarrekening zetten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE