Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verzekering niet toereikend; kinderen willen niet allemaal bijdragen


31 januari 2005

Vraag nummer: 3642  (oude nummer: 5490)

hallo,
Sinds kort is gebleken dat de uitvaart verzekering van onze hoog bejaarde ouders niet toereikend is voor een begrafenis/crematie. Nu was het plan om een potje te maken met alle kinderen(5) maar wegens ruzie in de familie zijn een aantal niet bereid hier aan mee te werken. Hoe kunnen we er nu op de beste manier voor zorgen dat ieder kind het zelfde deel betaald en toch zelf de begrafenis regelen zonder tussen komst van derde zoals de gemeente. Alvast bedankt voor u antwoord.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Wat u wilt is heel verstandig. Maar als er kinderen zijn die (nu) niet mee willen werken, is dat heel vervelend, maar ze zijn nu niet te dwingen. Ze zijn wel te dwingen door de gemeente, later, na het overlijden van een ouder, maar dan heeft de familie niets meer te zeggen over de begrafenis.

Beide zaken combineren: én zeggenschap houden én zelf iedereen dwingen mee te doen, kan bijna niet. Ik zeg 'bijna', omdat je bijvoorbeeld via een advocaat wel mensen het figuurlijke mes op de keel kunt zetten. Er is heel veel te redeneren, zoals dat anderen niet betalen u en andere 'goeden' schade lijden, voor welke schade u hen aansprakelijk stelt e.d. En nog wel wat. Maar de kosten van een advocaat zijn waarschijnlijk al snel hoger dan het bedrag waar het om gaat. Helaas.
Nee, een goede pasklare en goedkope methode is er niet, als mensen onwillig zijn.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE