Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verzekeren voor eenvoudige uitvaart


28 februari 2016

Vraag nummer: 45372

ik ben alleenstaand en zoek een verzekering waar ik zelf kan kiezen wat ik verzekerd wil hebben. ik hoef bijv geen 75 kaarten. zoveel mensen ken ik niet eens. ik wil gewoon in een simpele kist de oven in. bestaat er zoiets ??

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zeker is het mogelijk om u te verzekeren voor een eenvoudige uitvaart met een beperkt aantal mensen. Maar u moet zich niet vergissing in de kosten. De kosten van de uitvaart worden niet bepaald door het aantal kaarten en de hoeveelheid koffie en plakken cake. Kosten als verzorging van het lichaam, het regelen van formaliteiten, transport van het lichaam van huis naar een rouwcentrum en van een rouwcentrum naar een crematorium, overleg van een uitvaartleider met nabestaanden e.d. zijn altijd hetzelfde. Ongeacht of er 10 of 1000 mensen naar een uitvaart komen.

Ik verwijs u graag naar de site www.uitvaartverzekering.com voor verzekeraars die u kunt vragen wat ze voor eenvoudige uitvaarten kunnen regelen.

Om zelf een idee te hebben voor wat voor kosten u een dekking zou zoeken, zou u ook kunnen kijken op 'Wat kost een uitvaart?'. Op die pagina kunt u doorklikken naar een kostencalculator. Dan kunt u zelf berekenen wat u nodig zou hebben.

U zou ook al offertes kunnen vragen van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl. Gewoon om een idee te hebben wat aansluit bij uw wensen en wat dat zou kosten.

Als u toevallig in of in de buurt van Amsterdam woont: op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk.


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der PuttenTIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE