Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering voor mensen ouder dan 75


8 juli 2016

Vraag nummer: 46755

waar kan ik uitvaartverzekering aansluiten van mijn oom en zijn vrouw,die boven 75 jaar oud zijn?
mvg

Antwoord:

Geachte heer,

Bij mijn weten verzekert geen enkele uitvaartverzekering mensen die ouder dan 75 jaar zijn. Althans niet op de gebruikelijke manier door het betalen van een maandelijkse premie.

Wat sommige verzekeringen wel doen, is het accepteren van een deposito. Dat is een eenmalige storting. Dan betaalt men bijvoorbeeld 2.500,- en krijgt men bij overlijden een uitkering van 3.000,-. Maar dat zet meestal ook geen zoden aan de dijk. Dan kan men het geld net zo goed zelf op een spaarrekening zetten. Per slot moet de verzekeraar ook nog aan deze constructie verdienen en die kosten kan men zich besparen. Gewoon door dan zelf te sparen.

Bovendien is het soms ook zo dat de verzekeraar waar het deposito is, soms alleen volledig uitkeert als zij de uitvaart uitvoert. Dat is niet altijd even handig. Zie: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


Bij welke uitvaartverzekeringen men nog een deposito kan storten kan ik u niet zeggen. Dat moet u ze zelf vragen. U kunt een aantal verzekeraars vinden op www.uitvaartverzekering.com

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden over begraven en cremeren (klik hier).
Zoals: Zijn Islamitische graven voor eeuwig?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE