Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartverzekering voor een fysiek gezonde vrouw van 64 met dementie?

27 juli 2016

Vraag nummer: 46884

Mijn zus is net 64 geworden en heeft geen Alzheimer maar wel dementie. Zij is fysiek gezond, gebruikt geen medicijnen en rookt niet. Zij gaat binnenkort naar een verzorgingstehuis verhuizen en ik vraag mij af of ik voor haar een uitvaartverzekering kan/ moet afsluiten?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat moet u aan de uitvaartverzekeraars zelf vragen. Ik ken geen maatschappijen die mensen met dementie verzekeren, althans niet op de gebruikelijke manier door het betalen van een maandelijkse premie.

Wat sommige verzekeringen wel doen, is het accepteren van een deposito. Dat is een eenmalige storting. Dan betaalt men bijvoorbeeld 2.500,- en krijgt men bij overlijden een uitkering van 3.000,-. Maar dat zet meestal ook geen zoden aan de dijk. Dan kan men het geld net zo goed zelf op een spaarrekening zetten. Per slot moet de verzekeraar ook nog aan deze constructie verdienen en die kosten kan men zich besparen. Gewoon door dan zelf te sparen.

Bovendien is het soms ook zo dat de verzekeraar waar het deposito is, soms alleen volledig uitkeert als zij de uitvaart uitvoert. Dat is niet altijd even handig. Zie: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


Bij welke uitvaartverzekeringen men nog een deposito kan storten kan ik u niet zeggen. Dat moet u ze zelf vragen. U kunt een aantal verzekeraars vinden op www.uitvaartverzekering.net

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden over begraven en cremeren (klik hier).
Zoals: Zijn Islamitische graven voor eeuwig?

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder