Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering oversluiten


3 februari 2011

Vraag nummer: 7864  (oude nummer: 16412)

Geachte heer Van der Putten, onlangs was ik op een verjaardagsfeestje en bij gebrek aan onderwerpen kom je dan al snel terecht tot spraakmakers als oplichting, financiele crisis, woekerpolissen en .. uitvaartverzekering. Eerlijk gezegd heb ik een uitvaartverzekering nooit in verband gebracht met een woekerpolis. Maar een slimme neef, zoals dat vaker gaat, wees me op het feit dat naturaverzekeraars met polisvoorwaarden de zaak zo kunnen draaien dat je uiteindelijk voor veel minder verzekerd ben dan gedacht. Zo stelde deze neef dat een verzekeraar in zijn polis heeft opgenomen dat de verzekerde in een straal van max 30 km moet wonen van het dichtst bijzijnde crematorium moet wonen. Zo niet, dan valt crematie niet onder de dekking. Of er is maar voor Eur 100 aan koffie verzekerd, terwijl je daar misschien 35 kopjes voorhebt.. In die zin is de waarde van de gemiddelde naturapolis niet meer dan Eur 1250 tot Eur 2000. En aangezien de uitvaartkosten vandaag de dag rond Eur 6000 bedragen, moet je vaak bij betalen.

Nu komt u vast ook wel op familiefeestjes. En dan weet u hoe het gaat. Die slimme neefjes overdrijven wellicht een beetje maar zelfs als er kern van waarheid in zit, moet ik toegeven dat een uitvaartverzekering lijkt op een woekerpolis. Ik wil mijn uitvaartverzekering daarom over sluiten. Mag dat? En wat zijn de gevolgen van het oversluiten van een uitvaartverzekering?

Groet
Jan

Antwoord:

Deze adviesrubriek gaat over de regelgeving voor begraven en cremeren.

U kunt uw vraag beter plaatsen in de adviesrubriek Uitvaartverzekeringen, die er speciaal voor vragen over verzekeringen is.
http://www.uitvaart.nl/page_1919.html

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >