Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering opzeggen? Genoeg opbouw waarde?


24 november 2008

Vraag nummer: 5908  (oude nummer: 11792)

Ik doe sinds kort de administratie van mijn moeder. Zij heeft een uitvaartverzekering bij Dela. Die loopt al vanaf 1985. Is het nodig de verzekering tot haar dood toe aan te houden of is er langzamerhand genoeg opgebouwd, zodat we de premiebetaling kunnen opzeggen ? Het bedrijf zal haar waarschijnlijk liever als premiebetaler houden. Daarom stel ik mijn vraag eerst aan een neutrale instelling.
vriendelijke groet,
Rohinda Tazelaar

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Waarschijnlijk is het een verzekering die gewoon stopt als uw moeder ophoudt met betalen. Ik vergelijk het maar met een brandverzekering: als u per 1 december de verzekering opzegt en uw huis brandt op 2 december af, krijgt u geen cent. Er wordt niets opgebouwd. Men is alleen verzekerd zolang men premie blijft betalen.

U zou natuurlijk ook al in de verzekeringspapieren van uw moeder moeten kunnen lezen of er sprake is van een opbouw van een waarde, als dat er is. Als u er niets over leest, is die er niet.
Ook zou men jaarlijks een overzicht moeten sturen van een waardeopbouw, als die er is. Als uw moeder zo'n overzicht nooit krijgt, betekent dat ook dat die er niet is.

Verzekeringen met waardeopbouw zijn meestal verzekeringen in de vorm van eenmalige stortingen, koopsommen en deposito's, geen maandelijkse premies.
Het betalen van premies duidt al op een uitvaartverzekering van het type brandverzekering.

U kunt gewoon met Dela contact opnemen en informeren wat voor type verzekering het is en of er sprake is van een opbouw van waarde die behouden blijft als uw moeder de verzekering opzegt. Dan weet u het zeker.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE