Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering kwijt


16 februari 2016

Vraag nummer: 45230

Ik heb in het verleden een uitvaartverzekering gehad.
In 2006 ben ik met mijn bedrijf failliet gegaan. Mijn hele papieren zijn daarbij in verkeerde handen gekomen. Nu weet ik niet meer bij wie ik verzekerd was. Een ding weet ik wel nog dat ik op een gegeven moment een brief heb ontvangen van een of ander instantie, waarin geschreven stond dat ik de verzekering kon voortzetten. Deet ik dit niet voor een bepaalde datum dan was ik nog tot 2024 verzekerd. Hoe is dit na te gaan. Zijn hier instantie voor die dit bijhouden wat betreft polissen.

Jan Seevens.

Antwoord:

Geachte heer,

Er zijn geen centrale landelijke instanties die polissen bijhouden. Als u zelf niet meer weet bij welke maatschappij u een verzekering had lopen, tja, dan wordt het moeilijk.
Het enige dat u kunt doen is een aantal grote verzekeraars op goed geluk benaderen en vragen of er nog een polis is. Of misschien had u in die tijd een assurantietussenpersoon via wie alles gelopen is; die zou het ook na kunnen gaan. Maar ja, op een gegeven moment wilden veel mensen geen tussenpersoon meer...

Overigens, als u een uitvaartverzekering hebt gehad, wil dat nog niet zeggen dat u er op dit moment nog iets aan zou hebben. Er zijn allerlei soorten verzekeringen. Er zijn verzekeringen waarin je een bedrag uitgekeerd krijgt. Maar er zijn ook verzekeringen die alleen kosten dekken zolang je een premie betaalt. Ik trek altijd de vergelijking met een brandverzekering; elk jaar als je de premie betaalt is het risico van brand afgedekt, maar als je geen premie meer betaalt is niets afgedekt. Maar in die verzekering bouw je geen kapitaal op. Dat doe ik ook niet met een ziektekostenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering etc. En bij veel uitvaartverzekeringen ook niet.
Dus, misschien mist u op dit moment wel niets, omdat de verzekering geen waarde had.

Voor uw probleem bestaat sinds vorig jaar een oplossing: registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt. Dan hoeven niet alleen nabestaanden maar ook u zelf niet meer te zoeken: bij welke maatschappij liep nu die verzekering?

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE