Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering + eventuele extra verzekering voor kosten bij overlijden in buitenland


15 juni 2005

Vraag nummer: 3846  (oude nummer: 6049)

Ik ga voor 8-10 maanden op reis naar Australie, Nieuw Zeeland en Thailand en ben verzekerd bij Aegon (vroegere LPU uitvaartverzekering). Nu is mijn vraag of je je ook kan 'bij' verzekern stel je komt te overlijden daar? Wat wordt er dan gedekt bij bv het opbaren en de vlucht terug naar nederland? En waar kun je je bijverzekeren daarvoor want bij Aegon kan dat niet. Wel sluit ik een speciale backpackers reisverzekering af maar daar staat niet precies in vermeld wie dat alles betaalt.. Bedankt alvast voor het antwoord!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit past niet bij uitvaartverzekeringen; die geven geen tijdelijke dekking voor extra kosten. Zo flexibel zijn ze niet. En daar is ook een goede reden voor, want de betere manier om voor dit soort extra kosten een verzekering af te sluiten is toch de reisverzekering. Welke varianten daar in zijn, weet ik niet.
Maar moeilijk is het allemaal niet, want het enige waar uw nabestaanden in het geval van uw overlijden mee van doen hebben, zakelijk gezien, is transport in het land van overlijden, gereed maken voor internationaal transport en internationaal transport. Of een reisverzekering dat in natura dekt dan wel een bedrag ter beschikking stelt weet ik niet, maar er is zeker een passende oplossing voor. De kosten in Nederland kunnen door een gewone verzekerinf hier gedekt worden.
Als u op reis overlijdt, ligt het trouwens niet voor de hand dat u daar in den vreemde opgebaard wordt. Want wie komt daar kijken? En als het overlijden door een ernstig ongeluk plaats vindt, is wellicht helemaal geen opbaring mogelijk.

Als de reisverzekeringen onduidelijk zijn, ligt het voor de hand dat die u maatschappen om een toelichting en de polisvoorwaarden vraagt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE