Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering afsluiten voor moeder van 77 jaar


19 oktober 2016

Vraag nummer: 47830

Beste heer Van Putten,
Mijn moeder wil binnenkort in Nederland komen wonen en wil graag een uitvaartverzekering afsluiten maar er is geen verzekering maatschappij die dat wil doen. Ik heb begrepen dat je een soort verzekering moet afsluiten maar dat is voor haar niet te betalen. Wat nu?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Bij mijn weten verzekert inderdaad geen enkele uitvaartverzekering mensen die 77 jaar oud zijn. Althans niet op de gebruikelijke manier door het betalen van een maandelijkse premie.

Wat nu? Gewoon sparen, lijkt mij.

Maar mag ik opmerken dat het geen verrassing is dat uw moeder de 70 gepasseerd is en zo langzaam aan tegen de 80 loopt. Dat weet ze toch al een tijdje? Als zij tijdig zou zijn begonnen met een verzekering of met het telkens apart zetten van kleine bedragen om te sparen, zou er nu voldoende geld zijn. Maar als je dat nalaat, tja, dan is het niet vreemd dat er een knelpunt gaat ontstaan. En dat de kinderen met een probleem worden opgezadeld.

Uw moeder is niet uniek. Er zijn mede daarom ook heel veel aanbieders van budget-uitvaarten, in allerlei vormen.
De goedkoopste uitvaart is een begrafenis in een algemeen graf op een gemeentelijke begraafplaats. Dan kun je onder EUR 1.000,- klaar zijn. Maar dan moet u even kijken welke gemeente in de regio het goedkoopst is. Iemand hoeft niet begraven te worden in de eigen woongemeente, dus men kan 'shoppen'. Ook merk ik op dat veel kerkelijke begraafplaatsen, vooral buiten de Randstad, ook heel lage tarieven rekenen. Men kan voor soms voor EUR 500,- tot 700,- een graf voor 20 jaar krijgen.
Een crematie kost ongeveer EUR 1.300,-. Er zijn ook wel goedkopere, zogenaamde technische crematies, maar dan mag de familie geen afscheid in het crematorium organiseren en niet bij de crematie aanwezig zijn. Bij een begrafenis mag altijd iedereen aanwezig zijn.

U kunt ook op de kosten van een uitvaart sparen door veel zelf te doen, thuis een koffietafel houden, de kring van genodigden niet te groot te maken etc.
Zie ook: Is een uitvaartondernemer verplicht?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden over begraven en cremeren (klik hier).
Zoals: Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >