Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitkering in natura, wat wordt verzekerd?


13 oktober 2004

Vraag nummer: 3374  (oude nummer: 4800)

Mijn vader is onlangs overleden. Hij was in het bezit van een verzekering in natura, deze was premievrij verklaard, doordat de betaaltermijn voor de premie te weten 40 jaar verstreken was.
In de ons laatst bekende polis staan een aantal zaken in die vergoed zouden worden onder deze polis, waaronder de grafrechten, dragers, en autovervoer.
Nu wil men ons in totaal 350 euro vergoeden. Onze vraag is, is dit reeƫl, had mijn vader bij moeten verzekeren of is er een mogelijkheid om de zaken die in de polis met name genoemd zijn toch vergoed te krijgen?

Met belangstelling wacht ik op uw antwoord

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik ben niet helderziende en kan mede daarom niet zien wat er precies in de polis en de algemene voorwaarden van de betreffende verzekering staat. Ik constateer alleen, helaas, dat dit soort vragen wel gesteld worden.

Daarom adviseer ik mensen sinds jaar en dag om er op te letten dat de uitkering of waarde van een verzekering waardevast is (met de inflatie mee stijgt). Er zijn verzekeraars die dat niet aanbieden; daarom kunnen zij vaak een ogenschijnlijk lage premie aanbieden en een groot aantal mensen dat alleen daar op let, tuint daar dan in.
Kijk en vergelijk (goed), is de boodschap.

Zie andere vragen in de sub-rubriek Verzekeringen van de hoofdrubriek Overige onderwerpen. Daar staan diverse opties zoals in indienen van een klacht en het vragen van informatie bij de Pensioen- en Verzekeringskamer.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE