Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitbetaling van verzekering (als een ander uitvaartcentrum de uitvaart doet)


3 december 2018

Vraag nummer: 56836

Geachte Heer.
Graag zou ik U willen vragen of de uitvaartverzekering verplicht is het verzekerde bedrag na overlijden is iit te betalen. Ik heb zelf een uitvaartcentrum waar ik groot vertrouwen in heb maar moet wel weten of ze verplicht zijn het verzekerde bedrag uit te betalen. Bij voorbaat dank Sylvia Pichel

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan ik zo niet zeggen. Want alle verzekeringen zijn anders.

Als ik uw vraag goed begrijp, want u schrijft het niet duidelijk maar indirect, hebt u een verzekering bij verzekeraar A, maar wilt u de uitvaart laten doen bij uitvaartonderneming/uitvaartcentrum B. Maar dat heeft een risico. Als u voor B kiest, hoeft A soms niet het bedrag uit te betalen dat ter beschikking zou zijn bij A.

Een voorbeeld: er is een verzekering voor een uitvaart bij A ter waarde van een bedrag van 5.000,- euro. Als u er voor kiest om de uitvaart bij B te laten verzorgen, kan het zijn dat A geen 5.000,- uitkeert, maar slechts 3.500,-. Bent u dan slechter uit? Dat is niet zonder meer te zeggen omdat het ook zo kan zijn dat dezelfde uitvaart (crematie, auto, 4 dragers etc.) die bij A 5.000,- kost, bij B slechts 3.500,- of zelf maar 3.000,- kost.

Ik kan u alleen adviseren om, als u in zo'n situatie bent, met alle partijen goed te overleggen en te vragen wat in verschillende situaties speelt. U moet zelf (!) contact opnemen met de verzekering en u alles goed laten uitleggen en niet een andere uitvaartonderneming dat laten doen. Niet iedereen vertelt u dan alles, als zij zelf een uitvaart kunnen uitvoeren, als u begrijpt wat ik bedoel.

Zie vergelijkbare vragen over verzekeringen en uitkeringen van uitvaartverenigingen en natura-verzekeringen in de subrubriek 'Vragen over uitvaartorganisaties'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE