Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitbetaling uitvaartverzekering bij bewindvoering


2 november 2015

Vraag nummer: 44124

Een kennis van mij heeft een uutvaartverzekering afgesloten voor zijn zoon.Deze zoon staat onder bewindsvoering,De zoon is nu overleden en verzekering zal uitbetaald worden om de uitvaart te regelen.De bewindvoerder geeft nu aan dat de vader bij uitbetaling van de uitvaartverzekering ook op zal draaien voor alle schulden. zoon is 31jr.Klopt dit?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik kan de vraag niet met zekerheid beantwoorden als ik niet de polis en verzekeringsvoorwaarden gezien heb. Want het komt op de precieze formuleringen aan.

Het probleem van een uitkering van de verzekering heeft niet te maken met bewindvoering, maar met schulden.

Ik zou mij kunnen voorstellen dat de waarschuwing van de bewindvoerder juist is, als de uitkering van de verzekering staat op naam van 'de erfgenamen'. Als de vader dan als erfgenaam de uitkering aanvaardt, lijkt hij de hele erfenis te aanvaarden en loopt hij het risico op te draaien voor schulden.
Als de uitkering staat op naam van de vader zonder de vermelding dat 'erfgenaam' zie ik het probleem niet.

Misschien is het verstandig voor de vader om advies te vragen aan een notaris. Voor kleine vragen en problemen kan men soms gratis bij een notaris terecht.

Het lijkt mij ook nuttig om te weten wat de schulden van de overleden zoon zijn. Als die lager zijn dan de uitkering van de verzekering, valt er een risico te nemen.
Het kan ook zijn dat de schuldeisers niet achter de vader of andere erfgenamen zoals broers of zussen van de overledene aan gaan, als ze weten dat hij overleden is. Maar dat hangt ook samen met de hoogte van de schulden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: kunnen 2 lichamen samen in 1 kist?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >