Stop zetten premiebetalen


30 januari 2009

Vraag nummer: 6128  (oude nummer: 12218)

Mijn schoonouders hebben nu ongeveer 10 jaren premie (43,72)betaald voor de uitvaart.Als zij nu ermee stoppen,kunnen zij nog wat terug krijgen van de betaalde premie?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Waarschijnlijk is het een verzekering die gewoon stopt als uw schoonouders ophouden met betalen. Ik vergelijk het maar met een brandverzekering: als u per 1 december de verzekering opzegt en uw huis brandt op 2 december af, krijgt u geen cent. Er wordt niets opgebouwd. Men is alleen verzekerd zolang men premie blijft betalen.

U zou natuurlijk ook al in de verzekeringspapieren van uw schoonouders moeten kunnen lezen of er sprake is van een opbouw van een waarde, als dat er is. Als u er niets over leest, is die er niet.
Ook zou men jaarlijks een overzicht moeten sturen van een waardeopbouw, als die er is. Als uw schoonouders zo'n overzicht nooit krijgen, betekent dat ook dat die er niet is.

Verzekeringen met waardeopbouw zijn meestal verzekeringen in de vorm van eenmalige stortingen, koopsommen en deposito's, geen maandelijkse premies.
Het betalen van premies duidt al op een uitvaartverzekering van het type brandverzekering.

U kunt gewoon met de verzekeraar contact opnemen en informeren wat voor type verzekering het is en of er sprake is van een opbouw van waarde die behouden blijft als uw schoonouders de verzekering opzegen. Dan weet u het zeker.

Als uw schoonouders niet voldoende eigen spaargeld hebben om hun uitvaart te betalen (u moet denken aan een bedrag van ongeveer 6.000,- euro per persoon), is het natuurlijk verstandig als zij deze of een andere verzekering houden. Anders draait u voor de kosten op.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >