Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Premie terug?


18 augustus 2017

Vraag nummer: 51699

Mijn schoonmoeder is overleden in augustus 2017, de begrafenis verzekering is in 2007 ontbonden. Heeft zij nog recht op de premies die destijds zijn betaald Begrafenis onderneming Algemeen Belang was zij bijverzekerd destijds.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat zou u ten eerste moeten kunnen lezen in de polis of andere papieren van deze verzekering doe uw schoonmoeder bewaard zou moeten hebben.
Als die papieren niet duidelijk zijn, kunt u contact opnemen met Algemeen Belang. Ook als ze wel duidelijk zijn en aangeven dat sprake is van een kapitaal- of sommenverzekering.

Alleen als sprake is van een kapitaal- of sommenverzekering waarin een bedrag wordt 'gespaard', kan sprake zijn van een uitkering bij overlijden.
Bij veel uitvaartverzekeringen is daar geen sprake van. Die vergelijk ik altijd maar met een brand- of inboedelverzekering: je krijgt schade vergoed - ofwel een uitvaart geregeld of uitvaartkosten vergoed - zolang je premie betaalt. Zeg je de verzekering op, dan krijg je geen geld terug, dan ben je gewoon niet meer verzekerd.

Neem contact op met Algemeen Belang; zij kan het u vertellen.

Zie de vele vergelijkbare vragen over de mogelijke waarde van oude polissen en het vinden van oude verzekeringsmaatschappijen in de sub-rubriek 'Verzekeringen'.
Zoals vraag 27657 'Opzeggen uitvaartverzekering en geld terug?' en vraag 40789 'Informatie waarde oude polis' van 1 december 2014 en ouder.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE