Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Oude begrafenisverzekering (vinden en uitkeren)


2 november 2002

Vraag nummer: 1423  (oude nummer: 1777)

Mon Jun 4 23:05:53 2001

Geachte hr. v/d Putten,

Na het overlijden van mijn grootmoeder, in de jaren '80, vonden we tussen haar papieren een heel oude begrafenispolis. Hij was maar weinig geld waard, iets van een paar tientjes stond erop. De verzekering kenden wij niet, want die bestond al lang niet meer. Die konden we meteen na het overlijden niet vinden.
En het bedrag was zo laag en de moeite van het zoeken niet waard.
Ik mocht die polis van de familie houden als curiositeit. Toch vroeg ik me af of zo'n polis nog waarde heeft en of er een fonds of instantie is die verplchtingen van oude verzekeringen nakomt. Het is een polis van de Algemene Utrechtsche Mij. voor Geldelijke Uitkering na Overlijden. Het is zo'n lange naam, dat ik 'm er maar even bij heb gehaald. Weet u of zo'n polis nog waarde heeft en waar die polis te innen was (of misschien nog wel is, want mijn grootmoeder is dood en begraven, per slot) (Ze zou het prachtig vinden als ik hier na zoveel tijd nog werk van maak en het nog zou lukken ook!).

B. Kraminsky

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,
In de loop der jaren, eeuwen zelfs, zijn nogal wat begrafenisverzekeringen overgenomen door of opgegaan in andere bedrijven. Van die degelijke name als Eerste Algemeene Dubbeldamse Mij. voor Uitkering na Uw Overlijden tot Deling van Elkanders Lasten zijn 'uit'. 'In' zijn afkortingen als UAV, BVA, ASS en OPV; heel modern zijn fantasievolle gevoelsnamen zoals Yir, Yoep, Aeso enz.
Maar wanhoop niet. Oude verzekeraars zijn toch nog te vinden bij hun moderne achterkleindochters. U kunt oude namen vinden op de site www.oudepolissen.nl, samen met hun nazaten. Ik heb zelf ook even gekeken en inderdaad uw Algemene Utrechtsche ook gevonden.Mij lijkt inderdaad dat u nog kans maakt op een uitkering.

Overigens, ook De Nederlandse Bank heeft gegevens over het opvragen van oude verzekeringen en pensioenen op haar site. Zie http://www.dnb.nl/dnb/pagina.jsp?pid=tcm:7-18023-64.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >