Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Niet willen tekenen voor uitbetaling


12 oktober 2008

Vraag nummer: 5740  (oude nummer: 11434)

ik heb een vraag
de uitvaart van mijn oom is geregeld door een persoon die niks met de erfgenamen of familie te maken en en die persoon heb opdracht gegeven voor alles wat er die dagen is gebeurd door het plotselingen overleiden hebben wij als familie en erfgenamen nergens aan gedacht en die persoon heeft toen alles geregeld en krijg ook het graf van mijn oom op naam maar nu wij weer helder kunnen na deken zijn wij het daar niet en nooit mee eens .nu wil de uitvaart maatschapij ons de rekening geven om dat mijn oom een verzekering heeft maar wij moeten daar voor tekenen dat willen wij ook maar wij willen dat het graf op onze naam komt en niet bij een vreemde wat nu het geval is ze wil het niet overschrijven maar ze wil dat wij het tekenen voor de betaling van haar opdachten

wat kan ik hier aan doen wil niet tekenen daar voor alleen als we het allemaal in eigen beheer krijgen

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik kan dit zo niet beoordelen. Het hangt er van af waarom de persoon die de uitvaart geregeld heeft, dat gedaan heeft. Op basis van een testament of andere regeling of afspraken?
En waarom zou een niet-familielid de grafrechten willen hebben en houden? Dat is vreemd.
Ook zou iemand de papieren van de verzekering eens precies moeten bekijken.

Ik adviseer u om eens een afspraak te maken met een notaris of een advocaat om de papieren die u hebt te laten bekijken. En om hem of haar de zaak duidelijk in detail te vertellen. Waarschijnlijk zal de notaris of advocaat u dan wel een concreet advies kunnen geven. Of eventueel namens u de zaak proberen te regelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >