Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Natura uitvaartverzekering dekt niet alles?


13 maart 2007

Vraag nummer: 4692  (oude nummer: 9016)

Mijn schoonzuster is vorig jaar november begraven en had een geïndexeerde natura-uitvaartpolis van monuta. De dekking van deze polis blijkt uitgebreider te zijn dan het basispakket van de onderneming die de uitvaart verzorgde. Hierdoor heeft deze onderneming boven op hun basispakket de extra diensten gefactureerd en rechtstreeks gedeclareerd bij monuta. Monuta heeft hier echter een deel van vergoed en ontvingen wij een factuur voor het resterende bedrag ad EUR 730,00. Diende Monuta niet de volledige nota, die betrekking had op alle zaken die als dekking in de naturapolis stonden, te betalen? Het voordeel van een geïndexeerde natura-uitvaartverzekering is toch dat er op het gebied van de financiën niets meer door de nabestaanden geregeld hoeft te worden?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
X

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik kan uw vraag niet beantwoorden. Er zijn vele vormen van verzekeringen, ook van natura-verzekeringen. Het hangt van de precieze polisvoorwaarden af om de vraag te kunnen beantwoorden of de volledige nota betaald had moeten worden.
Ik heb de tekst van de polis niet; u wel.

Ik zou als ik u was schriftelijk een uitgebreide uitleg van Monuta vragen. Als u het met het antwoord niet eens bent, kunt u wellicht een klacht indienen bij de Ombudsman. Monuta kan u over de procedure informeren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >