Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Natura uitvaartverzekering buitenlanders


6 april 2006

Vraag nummer: 4364  (oude nummer: 7823)

Wij zijn een natura uitvaartverening in noord oost Nederland en krijgen de vraag of het is toegestaan dat Duiters lid worden van onze vereniging. Ook mensen buiten de EEG die in nederland wonen en een verblijfsvergunning hebben of hebben aangevraagd komen met de vraag of zij lid kunnen worden.
Zijn het lidmaatschap van buitenlanders eisen verbonden.

Antwoord:

Geachte heer,

Het maakt geen enkel verschil wat voor nationaliteit iemand heeft, om lid te kunnen worden van een uitvaartvereniging. Tenzij die vereniging zelf in haar statuten het lidmaatschap beperkt tot personen van een of meer bepaalde nationaliteiten. Maar dat ligt niet voor de hand, dat heeft geen zin.
Dat is voor een uitvaartvereniging overigens niet anders dan voor een voetbalvereniging, de zangvereniging, etc.

Dus het kan. Er zijn ook geen verdere eisen aan verbonden.

U moet natuurlijk wel met deze kandidaat-leden overleggen of u inhoudelijk wel de diensten kunt verlenen die zij wensen. Ik kan me voorstellen dat een begrafenis vlak over de Duitse grens geen probleem is. Maar u kunt geen uitvaart in Somaliƫ of Iran verzorgen, stel dat dit de wens van mensen met een verblijfsvergunning is. Men zal dan wel bij u in de regio een uitvaart kunnen krijgen. Of u moet een bepaald bedrag uitkeren waarmee een uitvaart elders in de wereld betaald kan worden, of een deel van de verzorging van het lichaam hier en de transportkosten, om maar eens iets te noemen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE