Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Moeder heeft geen verzekering


22 november 2019

Vraag nummer: 59276

mijn moeder heeft geen uitvaartverzekering,ik kan zelf bijna niet rondkomen van mijn wao uitkering,mijn vader en broers zijn overleden,wie betaald haar uitvaart als ze komt te overlijden?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik verwijs u naar vergelijkbare vragen in de subrubrieken 'Verzekeringen' en 'Kosten uitvaart', zoals vraag nummer 49490 'Geen verzekering, geen geld (uitvaart vader)'.
Het antwoord op de vraag "Wie betaalt haar uitvaart als ze komt te overlijden?" is: u.

Als u het niet doet, zal de gemeente waar uw moeder woont of overlijdt het doen. Zie de vragen daarover in de subrubriek 'Uitvaart door gemeente'.
Echter, de gemeente mag de kosten geheel op u verhalen.
Ik adviseer u om zelf een uitvaart te regelen, omdat de kosten van de gemeente dubbel zo hoog voor u kunnen uitvallen. De gemeente kan niet alleen de kosten van een begrafenis of crematie verhalen, waaronder de kosten van een uitvaartverzorger, maar ook de eigen uren van de behandelende ambtenaren. U moet er rekening mee houden dat de kosten dan rond euro 3.000,- uitkomen. Dat tarief hoorde ik recent van de gemeente Zeist. Als u zelf een begrafenis of crematie regelt, komt u waarschijnlijk op de helft uit.

Als u alleen een WAO-uitkering heeft, is de kans groot dat u recht hebt op bijzondere bijstand, in dit geval. Daar kunt u nu alvast bij uw gemeente naar informeren.

Het was natuurlijk niet zo verstandig van uw moeder om geen uitvaartverzekering te nemen, toen dat nog kon. Waarschijnlijk is ze nu te oud om voor een verzekering in aanmerking te komen.
Maar een mens is nooit te oud om te sparen. Alle beetjes helpen. Uw moeder is in principe zelf verantwoordelijk voor de kosten van haar uitvaart.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >