Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Levensverzekering achterhalen


30 juli 2013

Vraag nummer: 35215

Mijn vader is afgelopen mei overleden en ik ben nu bezig met de afwikkeling van allerlei administratieve zaken. De hele familie is betrokken geweest bij het opruimen en het papierwerk. In de papieren die ik heb gevonden heb ik niks kunnen vinden van bijvoorbeeld verzekeringen. Mijn vraag is nu, hoe kom ik erachter of mijn vader een levensverzekering heeft afgesloten? Alvast hartelijk dank voor uw advies.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Er bestaat geen centrale landelijke registratie van afgesloten verzekeringen. Als u geen gegevens van een verzekering of verzekeraar hebt, is het nagenoeg onmogelijk om uit te zoeken of er een verzekering bestaat.

Aan de andere kant is het simpelweg zo dat als u tussen de papieren van uw vader geen polis en geen correspondentie vond, het waarschijnlijk zo is dat er geen verzekering bestaat. Anders had uw vader de polis wel bewaard en op een plek gelegd waar u hem na zijn overlijden zou kunnen vinden. Of had hij er met u of andere kinderen over gesproken en verteld bij welke verzekeraar e.e.a. geregeld was.
Veel verzekeraars sturen ook met enige regelmaat post om gegevens up to date te houden. Zo'n verzekeraar zou u kunnen benaderen.
Als u geen polis hebt gevonden, kunt u ook eens kijken naar correspondentie in een PC of naar een betaling van premies vanaf een bankrekening, die een indicatie kunnen zijn. Als u helemaal niets kunt vinden, is er hoogstwaarschijnlijk ook niets.

Ik wijs u niettemin op het bestaan van de site www.allesoververzekeren.nl. Als u het tabblad "Thema's" aanklikt vindt u het onderwerp "Oude polis zoek". U kunt dan een verzoek indienen na te gaan of er wellicht een polis op naam van uw vader is afgegeven. Maar u moet dan wel een aanknopingspunt hebben.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >