Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten voor buitenlandse begrafenis


7 augustus 2017

Vraag nummer: 51573

mijn partner en ik willen ons verzekeren om in het land van mijn partners herkomst begraven te worden. aangeraden werd om een gedeelte uitvaart gedeelte contant uit te laten betalen, omdat er geen verdrag is met dat land. nu hoorde ik dat de achtergebleven familie eerst de kosten moeten voorschieten voor zij dat terugkrijgen van de verzekering. Hoe zit dat wettelijk?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er bestaan geen wettelijke regels voor het voorschieten van de kosten van de uitvaart. Maar er zijn wel regels voor betalingstermijnen in het algemeen.

Waarschijnlijk is het zo dat u wordt gewaarschuwd dat deze verzekering pas vrij laat uitbetaalt. In het algemeen is het zo dat een uitvaartondernemer, net als elke andere ondernemer en trouwens ook niet-ondernemers, recht hebben op de betaling van hun rekening binnen een redelijke termijn. Vaak wordt 30 dagen een redelijke termijn gevonden.

Als een verzekering dan pas na 2 of zelfs 3 maanden uitkeert, hoeft een uitvaartondernemer niet te accepteren dat hij ook 2 of 3 maanden moet wachten op de betaling van zijn rekening. Zijn personeel wil ook elke maand salaris en als hij benzine tankt voor de rouwauto accepteert de pomphouder ook niet dat hij pas na 2 maanden wordt betaald. In zo'n geval moet de opdrachtgever van de uitvaart binnen 30 dagen betalen, ook wanneer de verzekering nog niet heeft uitgekeerd.

Misschien moet u een andere verzekering zoeken.

Overigens lijkt het ook mij verstandig om als de uitvaart in een ander land plaats vindt een groot deel van de uitkering contant uit te laten betalen. Een Nederlandse verzekeraar kan geen diensten in natura aanbieden in het buitenland. Ik ken er althans geen die dat doen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >