Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten verzekering (bijna 3 keer eindkapitaal betaald)


2 februari 2002

Vraag nummer: 682  (oude nummer: 640)

Wed Mar 6 15:29:32 2002

Mijn oma betaalt al zeer lang een verzekeringspremie. Als ik het bij elkaar optel heeft zij ondertussen al 2,7 maal haar eindkapitaal betaald en moet zij nog steeds premie betalen. Mag dat zomaar?

Antwoord:

Wed Mar 6 16:49:03 2002

Geachte heer of mevrouw,

Ja dat kan. Mensen moeten zich voor het afsluiten van een verzekering realiseren waar ze voor betalen en hoe lang dat duurt. Er zijn ook verzekeringen waar je maar en beperkte tijd, 10, 20 of 30 jaar betaalt en vervolgens klaar bent. Of in 1 keer alles afkoopt.
Het type verzekering van uw grootmoeder werd en wordt nog vaak genomen, omdat aanvankelijk de premies laag zijn, maar iedereen kan bedenken dat als er geen eindtermijn overeengekomen is, men tot Sint Juttemis doorbetaalt. En moet blijven doorbetalen, want stoppen betekent straks helemaal niets hebben. Anderzijds was het zo, dat als uw grootmoeder al heel lang geleden zou zijn overleden, zou op dat moment voor heel weinig geld toch een verzorgde uitvaart zou hebben gehad. Alles heeft zijn plussen en minnen.

Voorts is het natuurlijk ook zo, dat het fijn is dat men de verzekering niet eerder nodig had. Het is net als bij een brandverzekering, je betaalt en betaalt maar. Maar juist als je 'm niet nodig hebt, is het goed.

mr W.G.H.M. van der Putten

6 maart 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >