Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Koopsom uitvaart en lopende verzekering; aftrekpost


16 december 2008

Vraag nummer: 5993  (oude nummer: 11983)

L.s.,

Ik zit met een paar vragen over de hoogte van de toegestane aftrekpost bij de koopsom.
Mijn vrouw en ik hebben al een uitvaartverzekering lopen van EUR 2.268 (NLG.5.000,=) waar we jaarlijks een premie voor betalen. Kunnen we nu ook nog een aanvullende koopsompolis nemen als aftrekpost op 2008 en is daar een bepaalde grootte mee gemoeid. In belasingstukken kom ik ergens een grens tegen van EUR .6.590 die op Box 3 slaan. Welk verband is er tussen deze hoogte en de koopsom ?

Antwoord:

Ik denk dat de verzekering waar u jaarlijks premie voor betaalt geen fiscale waarde heeft. U krijgt een uitkering als u overlijdt, maar alleen als u premie blijft betalen. Als u stopt met het betalen van premie, krijgt u niets. Vergelijk het met een brandverzekering die ook alleen uitkeert als u premie betaalt. Maar we kunnen hget niet met 100% zekerheid zeggen, er zijn erg veel varianten in polissen. U kunt dit bij de betreffende maatschappij navragen.
Vergelijk bijvoorbeeld vraag 11792: "Uitvaartverzekering opzeggen? Genoeg opbouw waarde?" in de rubriek Overige onderwerpen > Verzekeringen.

Als u op dit moment een koopsompolis neemt, met een eenmalige storting, zal dit bedrag wel meetellen in Box 3. Want zo'n storting heeft wel een fiscale waarde. De grens van 6.590,- euro is per persoon; voor een echtpaar het dubbele.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >