Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Islamitische uitvaartverzekering


27 maart 2018

Vraag nummer: 54405

Mijn Syrische clienten beide 60+ willen een islamitische uitvaartverzekering afsluiten. Dat is voor hen erg kostbaar. Hoe kunnen ze dat het beste regelen? en wat gaat het ongeveer kosten?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit is een adviesrubriek over de wetgeving voor begraven en cremeren. Daar gaat uw vraag niet over.

Ik heb geen idee of een islamitische uitvaartverzekering bestaat of wat daar onder moet worden verstaan. Ik denk dat iedere verzekering een uitvaart volgens islamitische rites vergoedt. Het lijkt mij het verstandigst om een kapitaalverzekering af te sluiten (in tegenstelling tot een naturaverzekering) simpelweg omdat die het meest flexibel is. Ook als uw Syrische clienten ooit weer naar Syriƫ zouden gaan, kunnen ze dan een uitkering krijgen. Een natura-verzekeraar kan een uitvaart in het buitenland organiseren.

Ik adviseer mensen altijd een verzekering af te sluiten bij een uitvaartverzekeraar zonder winstdoelstellingen, zoals DELA, Monuta, Cooperatie PC, GUV in Aalten, etc. Commerciƫle verzekeraars willen winst maken en iemand moet die winst betalen. Juist ja, de klanten. DELA en collega's zijn verenigingen zonder winstoogmerk. Dat voelt toch net even iets beter.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE