Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Is dit een goede verzekering / koopsom polis? (WOEKER-polis)


24 november 2008

Vraag nummer: 5909  (oude nummer: 11794)

LS

Ik ben een 34-jarige man. Ik kan voor mijn vrouw en mij nu ongeveer 2000 per persoon storten en krijg bij overlijden 6000. Dit is fiscaal aftrekbaar. Is dit een goede deal?

Antwoord:

Geachte heer,

Dit zou ik een uitvaart-WOEKER-polis willen noemen.

DELA verzekeringen had een jaar of 5 of 7 geleden eens een reclame-campagne, waarin ze stelde dat een uitvaart later euro 45.000,- zou gaan kosten. Ik kreeg toen verontruste journalisten aan de lijn die mij vroegen of dit waar was. "Ja", was mijn antwoord, "DELA heeft gelijk. Gaat u zelf maar eens rekenen met gemiddelde inflatiecijfers en dan komt u daar op uit. Maar dat is niet rampzalig, want de groei van inkomens houdt gelijke tred."

Als u 34 jaar oud bent, hebt u waarschijnlijk nog 50 jaar te leven.
Een storting van 2.000,- en een uitkering van 6.000,- ziet het op het eerste gezicht aardig uit, maar zal later naar alle waarschijnlijkheid over 50 jaar iets tussen de 10 of 15% van de kosten van uw uitvaart dekken. Dat is dus volstrekt zinloos, in mijn ogen.

Bovendien is dit een samengestelde interest van ongeveer 2% per jaar. Geen rendement om erg vrolijk van te worden. Dan kunt u het geld beter gewoon op een bankrekening zetten.

U kunt beter meer betalen en er voor zorgen dat de uitkering 100% van de kosten dekt. Dat hebt u alleen met een koopsom die waardevast is. Ik verwijs nog eens naar de vele vragen op dit vlak van de laatste maanden en herhaal nog eens wat belangrijk is: WAARDEVAST.
Een W A A R D E V A S T E uitkering is essentieel.

Ik meen dat de kosten minder belangrijk zijn dan de zekerheid van een voldoende hoge uitkering. Want dat is de kern: dat de uitkering de kosten van een uitvaart zal dekken.

In uw geval hebt u alleen 'geluk' als u volgend jaar overlijdt. Dan heeft uw vrouw een uitkering van 6.000,- waar 2.000,- voor betaald is. Maar dat zou ik niet echt geluk willen noemen.

U moet uitgaan van waarschijnlijkheden en gemiddelden en dan leeft u nog 50 jaar en is deze uitkering bijna niets meer waard.
Zie de vele vragen van de afgelopen jaren in de rubriek Verzekeringen met als strekking 'mijn ouders waren onderverzekerd'.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE