Geldt verzekering nog?


10 maart 2003

Vraag nummer: 2066  (oude nummer: 2459)

Mon, 10 Mar 2003 10:48

Geachte heer v/d Putten,

Mijn vader is onlangs overleden, was ruim onvoldoende verzekerd. Nu heeft mijn moeder een polis gevonden voor fl 4000,-- echter de verzekeringsmaatschappij kan geen gegevens van deze polis vinden, hoe moeten wij hierin handelen.

Op zeer korte termijn zal mijn moeder ook komen te overlijden, ook zij is zwaar onderverzekerd en ook zij heeft een polis in het bezit ter waarde van +/- fl. 4000,- en begrijpt ook van deze zijn de gegevens niet meer terug te vinden bij de verzekeringsmaatschappij.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ten eerste moet u eens goed naar die polis kijken. Er zijn allerhande soorten verzekeringen. Het kan zijn dat eenmalig een kapitaal is betaald, of dat een periodieke premie is betaald. En als een premie is betaald, kan dat voor een bepaald aantal jaren zijn, waarna de polis premievrij is geworden, of gewoon doorlopend. Als gewoon doorlopend een premie moest worden betaald en uw vader is opgehouden met betalen, tja, dan is er geen dekking van de verzekering meer. En is het geen wonder dat de maatschappij geen gegevens meer kan vinden. Als iemand geen premie voor de inboedelverzekering meer betaalt, enz., dan is hij ook niet meer voor brand en inbraak verzekerd.

Maar kijk eerst eens goed na, wat er in die polis staat. En of er doorlopend premie moest worden betaald of niet.

En voor de polis van uw moeder geldt waarschijnlijk hetzelfde.

mr W.G.H.M. van der Putten

10 maart 2003

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn