Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geen verzekering


1 april 2014

Vraag nummer: 37934

Beste mr.van Putten.
Wij hebben jarenlang een goed lopend bedrijf gehad.Tijdens de krisis ging het snel bergaf en wij hebben in het geheel 32.000.00 euro in het bedrijf gestopt(begraveniskosten en potje voor de oude dag) maar het mocht niet baten.februari 1013 overleed mijn man en met veel moeite heb ik de begravenis kunnen betalen.Januari 2014 pleegde mijn zoon zelfmoord en zijn vrouw betaald met veel moeite de kostn af.Nu mijn vraag:ik heb dus geen middelen(over) om de uitvaart te betalen en mijn schoondochter kan dat ook niet.Verdere familie heb ik niet.Hoe gaat het als ik kom e overlijden.Met vriendelijke groeten XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan niet anders dan u en uw schoondochter adviseren om een uitvaartverzekering te nemen. Dat kan een goedkope verzekering zijn, als u voor een eenvoudige begrafenis of crematie zou kiezen. Bij voorbeeld een plek en een begrafenis in een algemeen graf kost vaak niet meer dan 1.000,- tot 1.500,- euro. En een graf voor korte termijn op een natuurbegraafplaats hoeft ook niet meer te kosten; bovendien zijn er op een natuurbegraafplaats geen kosten voor een grafmonument. Een crematie is mogelijk voor een bedrag rond 1.500,-. Er zijn dan nog wel wat bijkomende kosten voor verzorging van het lichaam, een eenvoudige kist en transport. De totale kosten hoeven dan niet hoger te zijn dan 2.500,- tot 3.000,- euro.
Maar goed, dan hebt u toch een verzekering nodig.

Als u geen verzekering hebt en er helemaal geen geld is, zal de gemeente de uitvaart regelen. De gemeente zal proberen de kosten te verhalen op kinderen, maar als die er niet (meer) zijn en als die ook echt geen geld hebben, dan houdt het op. Het is verstandig om direct na het overlijden contact op te nemen met de Sociale Dienst. En als sprake is van een ziekbed, om dan nog voor het overlijden overleg te plegen.

Maar hopelijk is het zo dat tegen de tijd dat u zelf komt te overlijden, u er veel beter voorstaat. Er zijn soms tijden dat alles tegen zit. Maar er kunnen ook weer betere tijden aanbreken. Dat hoop ik van harte voor u en zeker ook voor uw schoondochter.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE