Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geen verzekering voor doodgeboren kind


13 juni 2003

Vraag nummer: 2298  (oude nummer: 2750)

hallo,
als een baby voor dat het geboren wordt(na 26 weken),te komt overlijden,bestaat er ook een verzekering die de kosten vergoed om de begrafenis te dekken,want dat is ons pas overkomen,ik krijg wel een onverplichte uitkering van 454,- euro van de onderlinge waar ik bij verzekert ben, maar dat dekt natuurlijk niet de kosten
het gekke is dat je wel nadat een baby geboren is een uitvaartverzekering kan afsluiten maar niet er voor!!!!(of heb ik dat mis??)
help mij aub.............

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik weet het niet. Er zijn zo'n 50 natura-uitvaart verzekeringsmaatschappijen in Nederland (bron: jaarverslag Pensioen- & Verzekeringskamer) en een nog veel groter aantal andere verzekeraars, die bij elkaar honderden verschillende uitvaartpolissen met verschillende voorwaarden hebben.
Ik ken die verzekeringen niet en ik kan ze ook niet kennen, want dan zou ik er een dagtaak aan hebben om het bij te houden.
Er is wel een categorie mensen die er een dagtaak van maakt om dit soort dingen uit te zoeken en bij te houden: de verzekeringadviseurs en de assurantietussenpersonen.

U hebt helemaal gelijk dat het gek is dat een baby pas zelf verzekerd kan worden na het geboorte, terwijl hij/zij ook voor de geboorte kan overlijden. En € 450,- dekt dan bij lange na de kosten niet, dat geloof ik direct. Overigens zijn er ook veel verzekeringen (van de moeder) die helemaal niets zouden uitkeren...

Maar ik kan u niet verder helpen. Als u een verzekering wilt zoeken waarbij u zich voor een toekomstige gelijke ervaring wilt indekken, zult u de hulp van een verzekeringadviseur of de assurantietussenpersoon moeten inroepen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >