Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geen uitvaartverzekering (kosten voor kinderen?)


21 maart 2003

Vraag nummer: 2104  (oude nummer: 2501)

De vader van mijn kinderen( 5 en 6 jaar),die tevens mijn exman is,is drugsverslaafd,hij heeft geen uitvaardverzekerin,wel heeft hij een uitkering,maar soms is hij zijn uitkering ook weer kwijt.bv.als hij in de gevangenis zit.Ze zien hun vader 2 keer per jaar .
Als hij komt te overlijden zijn de kosten dan voor de kinderen? En als ze volwassen zijn?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Met de kosten zit het altijd zo. In principe moeten de uitvaartkosten worden voldaan uit de nalatenschap van de overledene, geld of goederen. Als dat onvoldoende is, zijn de (resterende) kosten voor rekening van de echtgenoot. Als die er niet is, voor de kinderen. Als de kinderen meerderjarig zijn, zijn ze volledig aanspreekbaar. Als de kinderen minderjarig zijn, zullen ze hoogstwaarschijnlijk geen geld of inkomen hebben en dan houdt het op. Van een kale kikker kun je niet plukken. Maar als ze om een of andere reden wel geld hebben, bijvoorbeeld een eigen vermogen, omdat ze bijvoorbeeld een rijke grootouder hadden die is overleden of die hen veel geschonken heeft, dan moeten ze van dat geld de uitvaart betalen.

Dit soort vragen is al tientallen keren behandeld in de Juridische adviesrubriek, categorie Overige onderwerpen en de sub-rubriek Kosten uitvaart.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >