Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Doodgeboren kind niet te verzekeren?


17 juli 2008

Vraag nummer: 5578  (oude nummer: 11101)

Wij zijn 2 weken geleden ouders geworden van een doodgeboren dochtertje, ze is met bijna 37 weken in mijn buik overleden door een placenta loslating en dezelfde dag geboren.

Wij kwamen echter tot de onthutsende ontdekking dat doodgeboren kinderen niet meeverzekerd zijn op een overlijdens polis!

Wij hebben diverse levensverzekeringen en ikzelf toevallig nog een aantal begrafenispolissen. Uit die laatste wordt uit coulance een bedrag uitbetaald, wat bij lange na de kosten van de uitvaart niet dekt.

Hoe is dit toch mogelijk in Nederland? Wij zijn toch zeker niet de enige ouders die zoiets overkomt? Je kunt je voor van alles en nog wat verzekeren, waarom niet voor dit? Waarom wordt dit nooit vermeld door verzekerings agenten op het moment dat je zo'n polis af sluit? Waarom alleen maar een coulance bedrag? Het is voor ons als ouders erg pijnlijk om hier op zo'n moment achter te moeten komen. Wij hebben altijd gedacht dat we alles goed verzekerd hadden. Nooit, maar dan ook nooit is het in ons hoofd opgekomen dat we ooit eens een doodgeboren kindje zouden gaan krijgen. We hebben het gevoel dat er aan alle kanten gedaan moet worden of onze dochter niet bestaan mag hebben en letterlijk moet worden doodgezwegen.

Een verdrietige moeder.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Allereerst gecondoleerd. Ik ken dit soort onverwacht trieste aflopen van zwangerschappen uit de eigen familie- en kennissenkring.

Er zijn diverse verzekeringen waar een doodgeboren kindje wel onder de dekking valt. Toevallig kreeg ik vorige week nog de polisvoorwaarden van een polis van Dela onder ogen.
Helaas is het vaak zo dat de meeste mensen dit soort risico's nauwelijks beseffen en niet de polis zoeken die bij jonge gezinnen past. En sommige verzekeraars zijn niet duidelijk (genoeg) over de dekking.
Maar het blijft gewoon een kwestie van kijken en vergelijken; het bestaat wel.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE