Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven in het buitenland


1 april 2006

Vraag nummer: 4349  (oude nummer: 7782)

Onlangs heeft me oom een hartaanval gehad en ligt nu in coma in het ziekenhuis, we moeten ons voorbereiden op het ergste want wakker worden zal hij nooit doen of het moet natuurlijk van de natuur komen.
En voorbereiden houdt dus ook in dat hij verzekerd moet zijn, dat is hij gelukkig wel maar hij zou graag in zijn vaderland begraven willen worden, en hier heeft hij maar een basis verzekering, met andere woorden dat hij hier word begraven, kunnen we hem nog verzekeren, voor het begraven in het buitenland?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik denk dat het met de meeste uitvaartverzekeringen mogelijk is om iemand in het buitenland te begraven; er kunnen alleen wellicht nog extra (vervoers)kosten ontstaan.
Als de huidige verzekering niet toereikend is, kan er waarschijnlijk gewoon worden bijbetaald. Kortom, de wens van uw oom niet uitgevoerd kunnen worden.

Het heeft weinig zin als ik hier ga raden wat zou kunnen of niet. Ik adviseer u om zo snel mogelijk contact op te nemen met de verzekeraar van uw oom. Als hij in coma ligt kan hij weinig vertellen, maar hij zal thuis papieren hebben. Wellicht is ook aan maandelijkse betalingen op bank- of giro-afschriften te zien bij welke verzekeraar hij aangesloten is.
Bel de verzekeraar en maak een afspraak voor overleg om de diverse mogelijkheden te bespreken. Het is waarschijnlijk niet verstandig om dit telefonisch af te handelen.

Ik wens u veel sterkte.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE