Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafenispolis Mw. J. Witte - Gerritse zoeken 1


29 maart 2016

Vraag nummer: 45673

We weten dat bovengenoemde mevrouw J. Witte-Gerritse, 05-05-1923, 1 of meerdere begrafenispolissen heeft. Zij is overleden op 28-03-2016 maar wij kunnen de polissen niet vinden.
Onze vraag: kunt u deze polissen voor ons opzoeken.

Bij voorbaat onze dank.

Met vriendelijke groet,

K. Pruijs-Witte

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn geen centrale landelijke instanties van uitvaartverzekeraars die polissen bijhouden. Als u zelf niet weet bij welke maatschappij de betreffende mevrouw, een tante neem ik aan, een verzekering had lopen, tja, dan wordt het moeilijk.
Het enige dat u kunt doen is een aantal grote verzekeraars op goed geluk benaderen en vragen of er nog een polis is. Misschien had uw tante een assurantietussenpersoon via wie alles gelopen is; die zou het ook na kunnen gaan.

Overigens, als uw tante een uitvaartverzekering heeft gehad, wil dat nog niet zeggen dat u er op dit moment nog iets aan zou hebben. Er zijn allerlei soorten verzekeringen. Er zijn verzekeringen waarin je een bedrag uitgekeerd krijgt. Maar er zijn ook verzekeringen die alleen kosten dekken zolang je een premie betaalt. Ik trek altijd de vergelijking met een brandverzekering; elk jaar als je de premie betaalt is het risico van brand afgedekt, maar als je geen premie meer betaalt is niets afgedekt. Maar in die verzekering bouw je geen kapitaal op. Dat doe ik ook niet met een ziektekostenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering etc. En bij veel uitvaartverzekeringen ook niet.
Dus, misschien mist u op dit moment wel niets, omdat de verzekering geen waarde had.

Voor uw probleem bestaat sinds vorig jaar een oplossing: registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt. Dan hoeven niet alleen nabestaanden maar ook u zelf niet meer te zoeken: bij welke maatschappij liep nu die verzekering?

Hoe weet u dat uw tante 1 of meer uitvaartverzekeringen had, als u ze niet kunt vinden? Zijn er bijvoorbeeld betalingsbewijzen van premies?
Als u niet weet van welke maatschappij een polis is, kunt u een fotokopie van de polis sturen naar De Nederlandse Bank (DNB), Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam, met het verzoek om u te informeren over de rechtsopvolger van deze verzekeraar. U kunt ook bellen met DNB, afdeling Publieksinformatie 0800 020 1068 (gratis), op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Terzijde: als uw tante een zogenaamde natura-verzekering had, moet u opletten dat u deze maatschappij als eerste de kans geeft de uitvaart te regelen. Als u dat niet doet, kan u dat veel geld kosten.
Zie: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >