Begrafenis polissen zoek


13 januari 2016

Vraag nummer: 44822

Geachte mijnheer / Mevrouw, Wij, mijn vrouw en ik hebben in de jaren 1980 - 1985 Voor ons zelf en voor onze vier kinderen begrafenis polissen afgesloten allen met een looptijd van 15 jaar. Nu op redelijke hoge leeftijd denken wij daaraan. Logisch. toch. Helaas weten wij niet waar e.e.a. is misschien kunt u ons op de rails brengen waar we moeten zoeken.

Antwoord:

Geachte heer,

Als u uw papieren niet meer kunt vinden, wordt het lastig. Als u nog weet welke verzekeringsmaatschappij het was, dan kunt u daar informatie opvragen. Maar als u dat ook niet meer weet dan houdt het op.
Tenzij.... u nog bank- of giroafschriften uit de jaren '80 en '90 hebt, waarop u zou kunnen zien ten gunste van welke maatschappij bedragen werden afgeschreven.

Er bestaat gaan landelijk register van uitvaartverzekeringen. Dus u kunt niet op 1 centraal punt vragen voor wie welke verzekering waar loopt. Of gelopen heeft.
Men moet zich altijd tot de betreffende maatschappij wenden.

Voor u zou het ook heel zinvol geweest zijn, als er destijds een systeem had bestaan zoals dat vorig jaar in het leven is geroepen, waar men kan registreren wie bij welke maatschappij een verzekering heeft. Als je dat later weet, weet je waar je moet zoeken.
Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

Als u toch nog polissen zou vinden, maar de maatschappij niet meer kunt vinden, dan kunt u een fotokopie van de polis sturen naar De Nederlandse Bank (DNB), Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam, met het verzoek om u te informeren over de rechtsopvolger van deze verzekeraar. U kunt ook bellen met DNB, afdeling Publieksinformatie 0800 020 1068 (gratis), op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je voor de uitvaart een andere uitvaartondernemer in de arm nemen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn