Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Achterstand uitvaart verzekering


8 augustus 2016

Vraag nummer: 46974

Beste heer van der putten,

Onze vader is vorige week overleden volgens onze documenten hebben wij de uitvaartvereniging 3 maal telefonische contact gehad voor het ophalen van de overledene.
na het ophalen kregen wij een telefoontje terug dat onze vader niet meer verzekerd was .hij had de laatste 2 jaar geen premie betaald dus we zouden de kosten van de crematie zelf moeten betalen.
hij had 14 jaar voor 3 man betaald a 160 euro het jaar. vervolgens kregen we een koste indicatie van 4200 honderd euro voor de crematie .
ben toen even verder gaan kijken bij een andere onderneming en die is gaan bellen voor de overledene over te brengen en toen kregen we te horen dat die al verzorgt was zonder opdracht van ons.
vind dit allemaal zeer vreemd wij kunnen nu voor de kosten opdraaien terwijl onze vader 14 jaar bij deze uitvaard heeft betaald en jaren bij een andere, wat kan ik hier mee ?
bedankt alvast voor de moeite.

Antwoord:

Geachte heer,

Als iemand stopt het met betalen van de premie van een verzekering, stopt de verzekering. Dat is een normale zaak. Als u stopt met het betalen van de brandverzekering of een ziektekostenverzekering, stopt die ook.
Bij veel verzekeringen is het zo dat men alleen verzekerd is zolang men de premie betaalt. Twee jaar niet betalen is een heel andere zaak dan wanneer men het een keer een maandje vergeet.

Er zijn ook wel verzekeringen waar men een bepaald vermogen in opbouwt, maar dat is een ander type verzekering (kapitaal- of sommenverzekering). Zo te horen had uw vader die niet.

Als de overledene is overgebracht door een andere onderneming, zonder opdracht, is dat vreemd. Ik zou zeggen dat als geen opdracht gegeven is, er ook geen kosten betaald hoeven te worden. Maar dan moet de overledene ook weer naar de oorspronkelijke locatie worden terug gebracht. En hoe krijgt u hem daar dan weer weg?

Ik kan er zo van een afstand weinig meer over zeggen. Veel uitvaartverenigingen en ondernemers zijn aangesloten bij een brancheorganisatie en een klachtenregeling. U kunt daar naar vragen en overwegen om een klacht in te dienen. Dan worden de vereniging en de ondernemer gedwongen zich te verantwoorden. Maar ik geef u voor de verzekering weinig kans.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE