Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vervoer overledene vanuit Jamaica


9 november 2015

Vraag nummer: 44172

Geachte heer van der Putten,

Een bekende van ons is overleden op vakantie in de Caribische Zee. Op een cruise schip op zee is ze onwel geworden en moest vervoerd worden naar Jamaica naar het ziekenhuis.
Daar heeft zij enkele dagen gelegen en is helaas overleden.
Nu is zij dus vervoerd naar Nederland waar zij gisteren is aangekomen.

Nu blijkt dat er geen reisverzekering is en is mijn vraag aan u dus of haar partner (samenlevingscontract) straks nog hoge rekeningen gaat ontvangen voor het vervoer van boot naar ziekenhuis en nog belangrijker de reis van haar stoffelijk overschot naar Nederland?

Met vriendelijke groet,
H.F.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het ligt voor de hand dat de partner van uw bekende nog rekeningen krijgt voor de verzorging van het stoffelijke overschot en voor het vervoer van haar stoffelijk overschot naar Nederland. Hij zal ook de keuze hebben gehad om haar in Jamaica te begraven of cremeren.
Maar dat moet natuurlijk ook besproken zijn toen de partner opdracht gaf voor het vervoer. Dus een verrassing kan het niet zijn.

De kosten moeten niet alleen betaald worden vanwege het samenlevingscontract (dan is een een verplichting tot wederzijds onderhoud), maar vooral ook omdat de partner opdrachtgever was voor het vervoer. Dat neem ik althans aan, ook al schrijft u het niet expliciet.

Hoe het zit met de kosten van vervoer van de boot naar het ziekenhuis e.d. is wat lastiger te zeggen. Soms zitten zulke kosten in het aanvullend pakket van een zorgverzekering.

Het is nogal een open deur om te zeggen dat het met zo'n reis onverstandig is om geen reisverzekering te hebben. Maar ik zeg het toch, ter waarschuwing van andere lezers.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >