Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vervoer overledene over de grens, indicatie

8 januari 2019

Vraag nummer: 57049

U heeft al vaker deze vraag gehad; hier vond ik op Monuta een goede indicatie:

De kosten van repatriëring kunnen sterk verschillen. Dit heeft invloed op het bedrag dat overblijft (?) voor de uitvaart. Het overbrengen van een overledene naar België kost gemiddeld zo’n € 1.700 euro. Maar een repatriëring naar Brazilië kan oplopen tot zo’n € 12.000 euro. Een repatriëring vanuit het buitenland naar Nederland varieert gemiddeld tussen € 6.000 en € 8.000.

Antwoord:

Geachte heer,

Dank u voor deze informatie. Dit geeft inderdaad een aardige indicatie voor de kosten bij overzees transport.

De feitelijke kosten zijn van veel omstandigheden afhankelijk. Het overbrengen van een overledene van Lommel naar Eindhoven hoeft mijns inziens geen 1.700,- euro te kosten. Maar van Bouillon naar Delfzijl zal er wel een fors prijskaartje aan hangen, net als van Middelburg naar Delfzijl.

Het is ook niet altijd nodig om een relatief duur rouwvervoer te laten plaatsvinden. Je kunt in Nederland ook zelf een busje huren en met de kist van vader naar Zuid-Frankrijk rijden om hem daar te begraven. Huur en benzine schat ik dan op 300,- euro.

Ik adviseer om bij lange afstanden toch altijd een offerte te vragen bij gespecialiseerde bedrijven.

De kosten van repatriëring naar Nederland zullen in veel gevallen geen uitvaartkosten zijn, omdat ze gedekt worden door een reisverzekering.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder