Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vervoer gerechtelijk laboratorium

12 september 2002

Vraag nummer: 1077 (oude nummer: 1412)

Sun Apr 16 10:29:36 2000

Mijn broer is voor gerechtelijk onderzoek in opdracht van de politie vervoerd naar het gerechtelijk laboratorium.
De begrafenisondernemer die dit aangenomen heeft wilde ons de kosten daarvoor laten betalen.
Klopt dit?


Antwoord:

Sun Apr 16 11:42:23 2000

Geachte heer of mevrouw,

Het vervoer naar een gerechtelijk laboratorium of andere plaats van onderzoek van een een niet-natuurlijke dood gestorven persoon kan inderdaad bij de nabestaanden/erfgenamen in rekening worden gebracht. Overigens neemt vaak justitie deze kosten op zich. Voor het onderzoek door een gemeentelijke lijkschouwer kan een tarief worden geheven bij nabestaanden, waarvan de gemeente de hoogte bepaalt. Voor een puur justitieel onderzoek daarentegen worden geen kosten aan de familie doorberekend.
Ik zou als ik u was altijd bij de uitvaartondernemer (die er eigenlijk helemaal niets mee van doen heeft) eerst maar eens de onderliggende nota opvragen.

mr W.G.H.M. van der Putten

16 april 2000

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder