Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Transport van Nl naar België


7 september 2002

Vraag nummer: 1051  (oude nummer: 1386)

Mon May 7 08:17:07 2001

Wat zegt de nederlandse wetgeving i.v.m het vervoer van een Nederlander die in zijn woning in Nederland is overleden, naar een Belgisch rouwcentrum wordt overgebracht en in Nederland wordt begraven.

Luyts Eddy

Antwoord:

Mon May 7 16:20:33 2001

Geachte heer Luyts,

De Nederlandse wetgeving zegt dat het transport van een overledene om te worden begraven te gecremeerd in België of Luxemburg zonder enig beletsel kan plaatsvinden, als er een verlof tot begraving of verbranding is en niets meer dan persoonlijke bezittingen, bloemen, grafkransen e.d. worden meegenomen.
Over het vervoer van een Nederlander naar een rouwcentrum in België en terug (of andersom van een overleden Belg die in Nederland wordt opgebaard maar in eigen land wordt begraven), zegt de wetgeving niets. Dat betekent dat het gewoon ongehinderd kan. Er zijn geen formaliteiten en geen eisen voor wat betreft kist en transportmiddel.
Of je vanuit Eindhoven naar Tongeren gaat of naar Den Bosch om iemand op te baren, maakt dus niets uit. Gelukkig! Alleen als iemand in België wordt begraven of gecremeerd, moet de gemeente van overlijden een verlof te begraving of verbranding afgeven en men moet die meenemen. Maar dat is niet anders dan binnen Nederland.

mr W.G.H.M. van der Putten

7 mei 2001

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >