Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Overleden in Indonesie; hoe lang duurt transport naar Nederland?

2 september 2011

Vraag nummer: 25860

Gisteren is een vriend van mij overleden in Indonesie, terwijl hij daar was om de crematie van zijn vader te regelen. Hoe lang duurt het voor zijn lichaam naar Nederland komt?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat is een wel heel ongelukkige samenloop. Gedondoleerd.

Soms kan zo'n transport binnen een of twee dagen worden geregeld en soms duurt het een week. Het hangt er van af hoe ver men van het vliegveld af zit, hoe snel de overlijdenspapieren rond zijn, hoe snel een persoon of verzekering garant staat voor de kosten van transport, etc.
De uitvaartondernemer in Indonesie zou het moeten kunnen vertellen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zie over de drukte bij Mortuarium Schiphol:

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder