Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mag in NL een overledene meermalen verplaatsen (3x):

9 februari 2005

Vraag nummer: 3671 (oude nummer: 5578)

Mag in NL een overledene meermalen verplaatsen (3x):
pers. zal bij een verzorgingshuis doodgaan. Men denkt aan eerst een dag voor afscheid van andere bewoners een dag bij de verzorgingshuis te laten staan, dan het vervoeren na eigen huis en vervolgens naar een uitvaartcentrum.
Verzorgingshuis is in andere stad dan eigen huis.
Mag dat? zijn er regels?
Bedankt voor uw antw.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Men mag een overledene zo vaak vervoeren of nodig of wenselijk is. Er zijn geen landelijke regels voor. Wat u beschrijft is dus helemaal geen probleem.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder