Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Internationale akte van overlijden

15 juli 2011

Vraag nummer: 25338 (oude nummer: 16893)

Heeft een familie voordeel bij het hebben van een internationale akte van overlijden, als een familielid uit het buitenland moet worden ingevlogen. Doen de luchtvaartmaatschappijen hier eventueel nog iets mee in de vorm van korting op het ticket,of is het alleen zinvol als de overledene moet worden vervoert per vliegtuig.

Antwoord:

Geachte heer,

Er bestaat geen internationale akte van overlijden. Misschien bedoelt u een laissez-passer. Voor vervoer van een overledene naar of uit sommige landen is dat verplicht; voor andere landen niet.

Of men korting kan krijgen voor een ticket als er tevens ook vervoer van een overledene plaats vindt, is mij onbekend. Maar u kunt bij een luchtvaartmaatschappij het altijd vragen, niet?
Er is echter geen algemene regeling voor.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zie over de drukte bij Mortuarium Schiphol:

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder