Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Extreme transportkosten van overledene


9 april 2018

Vraag nummer: 54555

Stelling: Men vraagt een Verhuizer een Kist te vervoeren met de zelfde afmetingen en gewicht als een Kist waarin men komt als men het heden met het hiernamaals verwisseld. De verhuizer komt met 2 man en de vrachtwagen en het bedrijfsgebouw zijn even duur als die van de begrafenis ondernemer. die ook met 2 man komt . Hoe is het uit te leggen dat de werkelijke vervoerskosten , mogelijk het 5 of 10 voudige bedragen ? Dit is mogelijk de reden en de oorzaak dat deze extreme hoge kosten voor een standaard Basis voor een Overlijdingsverzekering onvoldoende dekking geven.,waarvoor in het verleden minimaal een 10 tal jaren premie is betaald. ? De nabestaande worden daardoor mogelijk met hoge extra begrafeniskosten kosten geconfronteerd . Wie is nu verkeerd bezig ?

Antwoord:

Geachte heer,

Uitvaartondernemers plegen in de regel eerst een offerte uit te brengen, alvorens zij diensten verlenen. Als de ondernemer zelf geen prijsopgaaf vooraf geeft, kan de klant er natuurlijk altijd naar vragen. Als de ene ondernemer (te) duur is, kan men een ander vragen.

Niemand is verplicht om een overledene in een kist te vervoeren en niemand is verplicht om voor het vervoer van een overledene gebruik te maken van een uitvaartondernemer en van een rouwauto. Men kan een overledene ook zelf vervoeren in een eigen voertuig of een voertuig huren.

Zie voor de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:


Overigens zijn rouwauto's duur, dat klopt. Rouwauto's zijn erg duur in aanschaf en ze kunnen maar beperkt gebruikt worden. Men gaat er geen boodschappen mee doen, men gaat er niet mee op vakantie en men gebruikt hem ook niet voor een verhuizing. Dat betekent dat de wagen weinig kilometers maakt en dure kilometers maakt. Maar zoals ik al zei: niemand is verplicht een rouwauto te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >