Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verklaring van overlijden


26 oktober 2016

Vraag nummer: 47948

Wij hebben met spoed een verklaring van overlijden nodig van mijn schoonvader, M.E.A. van der Horst , geboren 16-12-1916 overleden 03-10-1991 in de gemeente Utrecht. Hij woonde Waterweg 155 3731HH De Bilt
Met vriendelijke groet

Cees Klomp

Antwoord:

Geachte heer,

U bedoelt de akte van overlijden. Dat is een uittreksel uit het register van overlijden van de bevolkingsadministratie van de gemeente waar iemand is overleden.
Een verklaring van overlijden is een verklaring van een arts die de schouw van een overledene heeft verricht. Die verklaring kunt u niet krijgen. Maar daar kunt u ook niets mee. Die heeft geen rechtsgevolgen en is alleen bestemd voor de ambtenaar van de burgerlijke stand, die hem niet hoeft te bewaren.

U kunt een akte van overlijden van uw schoonvader verkrijgen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Utrecht, de gemeente waar uw schoonvader is overleden.

Sommige gemeenten bieden de mogelijkheid om de akte van overlijden via hun site aan te vragen. Misschien is dat in Utrecht ook wel zo.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >